For Blood and Honour

Mountaineering

Tedious Traversing

We willen naar Stone city. Er gaat een koets heen de volgende dag. We kunnen daarop wachten of op eigen houtje proberen te gaan. Het is best wel ver naar Stone City, 5 dagen ofzo?

Aejon wil informatie inwinnen over Stone City. Ze hebben contact met de buitenwereld, mensen in Steadwick weten er wat dingen over. De vorige koetsier is gestopt, zijn zenuwen waren op. Er is nu een nieuwe. De stad zelf is veilig, maar er zijn veel spookverschijningen geweest en verschijningen van duivels die met vuur kunnen gooien. 

Er is ook iemand die wil weten wat wij in de Barrow Downs gaan doen en die misschien een taak heeft voor ons. Er staat een huis in het zuiden van de Barrow Downs, en in dat huis schijnen er nogal wat ondoden te zitten. Promotieklus voor een cavalier. Iets met allerlei specialisatiequests. 

Wat gaan we doen? We zijn erg veel tijd kwijt met naar de dwergen gaan, is dat het wel waard? We zijn nog maar 2 weken in Welnin, dalijk denken ze dat we ervandoor gaan. Er zijn ook nog zat andere dingen te doen rond Welnin, met bandieten en signet rings. We kunnen daarmee wel betere reputatie krijgen bij dwergen. 

We willen naar de dwergen, en gaan supplies en een message sturen naar Welnin. We gaan naar de Town Hall om te vragen naar meer mogelijkheden voor klussen. We worden aangesproken door een dwerg, of hij ons kan helpen. Hammar vraagt naar bounties. Dwerg gaat naar filing cabinet. Er is een giant scorpion die de weg/mensen in het zuiden terroriseert. Ze hebben iemand nodig om hem te slopen. Bij de grens met Brakaia/desert. South and somewhat east. Hij kent ook het huis met de ondoden. Maar zijn er nog meer bounties? Er is inderdaad eentje daar, er is een sighting of ghosts. De koetsier zegt dat er 1 geest in het bijzonder is, die heel erg vervelend is. Hij heeft ipv rode ogen felgele ogen. Hij hangt rond in noordwest stables over de bridge towards Stone City. Deze is de oorzaak van dat de laatste koetsier ermee stopte. Dit spook heeft een ring en die kunnen we claimen om aan te tonen dat de bounty voltooid is. 

Er zijn ook problemen met bandits bij verschillende wegen, bijv. naar het zuiden en de riverbank. Verschillende keren is er een groep gestuurd maar lijkt wel alsof ze weten dat ze komen. Er zijn traces dat ze er zijn geweest maar niet hun zelf. 

We kunnen voor bounties een paar honderd gp krijgen. Moeilijkere taken meer, en we krijgen aanzien in Erathia. 

Bericht naar Welnin. 

Trouwe lotgenoten,

We hebben ons goed op de kaart gezet bij de koningin in Steadwick. Ze is trots op ons. Om ons aanzien nog meer te verrijken zullen we onze reis voortzetten naar Stone City. We zullen spoeding terugkeren. Long live the empire! 

Als supplies sturen we mee, geiten en kippen en basisleer en ijzer. Grondstoffen  voor dorp. 200 gp. Trade caravan met guards moet ze meenemen. 

We zijn een paar dagen onderweg naar zuiden voor schorpioen. Koetsier is blij dat hij niet langs het spook hoeft. De geest met gele ogen was een edelvrouw. 

De koets stopt, er liggen wat hoopjes met humanoid shapes verderop. De koetsier pakt zn quarterstaff en bewaakt de koets, wij gaan onderzoeken. Half vergane humanoid lijken, ze zijn gestoken en hun benen verbrijzeld/gebroken, alsof door scharen. Er zijn sporen van een schorpioen. We gaan verder zoeken. We vinden nog een backpack met een spellbook. Er staan twee initialen in, GX. Er staan spells in: lvl 1 spells: Bungle, Charm Person, Craftous fortune, detect secret doors, Erase, Expeditious Retreat, Hold Portal, Key Arrow, Sleep. Er is ook een divine symbol van Erathia. 

We vinden de schorpioen en slopen hem met een grote celestial krokodil, pijlen en een gauntlet. 

Het wordt een beetje mistig en heuvelig. Er zijn een paar herbergen onderweg. Het zijn meer mensen met een klein bijgebouwtje voor mensen. Mensen hebben een wat ruiger uiterlijk hier. Ze ontvangen hier allerlei races in hun bed & breakfast. 

Er zijn zwevende wezens, humanoids, we weten nog niet wat voor. Geesten? Imps? 

We komen bij inn, huisjes etc. er vliegt een gargoyle? Hij is moeilijk te raken behalve magical attacks. We gaan naar binnen. Er staat een groot uitgevallen dwerg, die ons welkom heet in de inn. Thibault, heet hij. Griseld zijn vrouw. 

Als wij de stonemasons willen gebruiken van Stone City zullen we toestemming van de koning moeten hebben. Volgende dag brengen Thibault en zn vrouw ons naar de brug. Griseld gooit met zout. 

Op de muren van de dwergenstad staan drwergen met crossbows en dwarven longhammers etc. Poort is dicht, maar gaat open zodat we onze business kunnen bekendmaken. Aejon legt uit, we mogen naar binnen van de guard. Aejon vraagt of er veel bezoekers komen, hij zegt van niet. Deuren zijn open, opent naar een grote gang die goed verlicht is. Eerste gang die we in lopen gaat tijdje door, we komen meer dwergen tegen. Meer soldaten en officieren. Uiteindelijk komen we bij de eerste echte huisjes. Urthsmite residence. Tavern en bank etc. Weapon/armor shop.  We worden aangekeken. Zoo moet wolfje achterlaten bij ingang. 

Audientie bijd e koning! 

Hij heeft een ketting om en gewaad, witte grote baard, netjes opgemaakt. Hij heeft een kroon op zijn hoofd met vijf punten omhoog en een bolletje eraan. 

Hij wil ons niet zomaar stonemasons meegeven. Hij heeft wel iets wat wij kunnen doen voor hem. De red Dwarf mines in Bracada hebben wat problemen. Er zijn veel gems en ore en steen is rood. Vandaar de naam. Er zijn refugees gekomen, miners die daar terugkomen van troll tolls. Er zijn daar ook anderen in steen veranderd? Mining operation encountered some creatures that can turn miners into stone. Seven miners lost. Wij moeten naar de mijn en dit tot de bodem uitzoeken. Er zijn twee niveaus. We hebben stone potions gekregen, maar het zijn eralleen genoeg voor de 7 miners en niet extra voor ons. Dat moeten we dan bijkopen. Als we het halen zullen ze ons kasteel gratis fixen. 

 

Comments

jaapkeijsers Zaephyrus

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.